Zostań EKO-TRENDY przedsiębiorcą w gastronomii.
Świadomość ekologiczna wśród konsumentów stale wzrasta. Klienci coraz częściej zwracają uwagę na podejście lokali gastronomicznych do kwestii ochrony środowiska oraz chętniej odwiedzają miejsca, które praktykują ekologiczne rozwiązania.
Zatem zadajmy sobie pytanie - jak zostać eko-trendy przedsiębiorcą w branży restauracyjnej?
Przedstawiamy Wam kilka naszych rad:
Działań redukujących twój ślad węglowy jest znacznie więcej, my przedstawiliśmy tylko kilka z nich. Razem ze Stowarzyszenie GPP Ekologia chcemy wspierać zrównoważony rozwój i czujemy się zobowiązani do kształtowania proekologicznych nawyków wśród społeczeństwa.
Drodzy właściciele lokali gastronomicznych, serdecznie zachęcamy Was do podjęcia proekologicznych działań i odebrania BEZPŁATNYCH książeczek oraz kolorowanek edukacyjnych o tematyce ochrony środowiska. Możecie razem z nami poszerzać świadomość ekologiczną wśród dzieci i nagradzać je za podejmowanie proekologicznych działań, na przykład poprzez rezygnację ze słomek.
Wszystkie niezbędne informacje znajdziecie Państwo na stronie internetowej Stowarzyszenie Grupa Polskich Przedsiębiorców Ekologia lub na Facebook'u Stowarzyszenie GPP Ekologia.
Serdecznie zapraszamy Państwa do odwiedzenia naszej strony na Facebook`u - Reeko Organizacja Odzysku Opakowań S. A.